Trainer / Moad

Als ik, als trainer of trainingsacteur, met een groep werk ben ik gedreven en wil ik deelnemers aan training de mogelijkheid geven echt uit hun comfortzone te gaan. Om zich daar uiteindelijk veilig te voelen. Ik daag mensen uit het gekende en bekende pad los te laten en onvermoede talenten wakker te maken. Veiligheid en transparantie is wat de sfeer kenmerkt wanneer ik met groepen werk.

Ik ben opgeleid tot verpleegkundige, acteur, studeerde Theaterwetenschappen, haalde mijn didactische vaardigheden aan de HAN en ben werkzaam als docent, trainer en coach en Master of Action learning and Action Design. Ik zet mensen in beweging en laat door ervaring en beleving mensen nieuwe kansen en mogelijkheden ontdekken.

Het werken als trainer en trainingsacteur is een combinatie van beide talenten waardoor ik een zinnige bijdrage kan leveren aan de samenleving. Er is vaak te weinig tijd voor het stilstaan bij ons gedrag. In opleidingen leren we vooral de technische en theoretische kant van een ambacht, maar samenwerken en communiceren is heel vaak een sluitpost. En dan nog, in de waan van de dag krijgen people-skills niet de aandacht die ze verdienen. Het is mooi en inspirerend om te zien, hoe een kleine focus juist op deze skills een wereld van verschil kan brengen in een hele korte tijd.

Overal waar het gaat over communicatie, het overtuigen en inspireren van mensen en teams, het voeren van het goede, het motiverende en soms ook het moeilijke gesprek, of het spreken in het openbaar, voel ik mij als trainer en trainingsacteur als een vis in het water.

Expertise: 

  • leiderschap
  • communicatie
  • talentmanagement en -ontwikkeling
  • teamontwikkeling

Feedback van deelnemers:

‘Doordat ik uitgedaagd werd door Howard om een stap verder te zetten kreeg ik nieuwe kansen en heb ik veel geleerd.’

‘De lessen met Howard bereiden me voor op mijn werk.’

‘Heel fijn om met Howard te oefenen met de gesprekken. Mooi hoe hij de personage’s neerzet!’