Biografie

Ik ben geboren en getogen in Nijmegen. In mijn jeugd was ik actief stijldanser bij Danscentrum Vermeulen en speler bij de Nijmeegse toneelvereniging Ernst en Luim. Na mijn opleiding tot A-verpleegkundige in het Canisius Wilhelmina ziekenhuis verhuisde ik naar Amsterdam om me daar te specialiseren in de verpleging van patiënten met kanker in het Antoni van Leeuwenhoekhuis en later patiënten met Aids. Als buddy heb ik ook een jaar lang thuiszorg gedaan voor de Schorerstichting.

Tijdens mijn werk in het Antoni van Leeuwenhoek huis nam ik de draad van het theater weer op en speelde bij de toneelgroep van het ziekenhuis. Bloed kruipt waar het niet gaan kan en via figuraties, medewerking als acteur op de regieopleiding aan de Amsterdamse Theaterschool, en een tweejarige opleiding aan De Trap in Amsterdam kwam ik uiteindelijk terecht bij de studie Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Daar studeerde ik in 1998 af met een scriptie over de ontwikkeling van het theateronderwijs in Nederland onder de titel ‘Talent in stilte bloeyende’.

Sinds mijn afstuderen ben ik werkzaam als acteur, regisseur, dramaturg en theaterdocent. Dit laatste zowel met betrekking tot de theoretische vakken theatergeschiedenis, dramaturgie en voorstellingsanalyse, als spel.

Als regisseur werk ik met zowel amateur als professionele acteurs, voor theater (toneel, opera en musical) en voor televisie waar het de na-synchronisatie van animatie-films betreft.

Ik heb me veel toegelegd op het ontwikkelen van een aantal acteerworkshops, waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van de autonome creativiteit van de acteur. Tevens geef ik op basis van dit principe communicatietrainingen. Sinds 2016 werk ik als trainingsacteur en trainer voor onder andere De Federatie en heb ik in 2018 het initiatief genomen eigen voorstellingen te schrijven en te produceren.